Не тільки Бєлгородщина «під прицілом»: у західних регіонах Росії починається паніка

Новини Вінниці / Не тільки Бєлгородщина «під прицілом»: у західних регіонах Росії починається паніка

Після операції російських добровольців у Бєлгородській області РФ та вибухів у регіоні у Москві дізнались про існування міста Шебекіна, хоча і досі деякі помиляються з назвою. Сьогодні, 2 червня, одразу кілька російських губернаторів заявили про нічну атаку безпілотників. Фактично мова не лише на прикордоння, а весь географічний захід Росії.

«Близько 3-ї години ночі в с. Пересна Починківського району та в с. Диваси Смоленського району двома безпілотниками дальнього радіусу дії було атаковано об'єкти паливно-енергетичного комплексу. Жертв і постраждалих немає. Критичних пошкоджень і пожеж теж немає. Оперативні служби області працюють на місці для усунення наслідків», - повідомив т.в.о. губернатора Смоленської області Василь Анохін

За даними «Бази», близько 2-ї години ночі безпілотник вибухнув на території нафтопереробної станції "Транснефти" в селі Пересна. Унаслідок вибуху було пошкоджено водяну ємність пожежогасіння.

А через 30 хвилин ще один дрон атакував газорозподільну станцію в селі Диваси. Унаслідок вибуху було пошкоджено адміністративну будівлю.

Губернатору Курської області Романа Старовойта збентежила атака безпілотників. За даними ТГ-каналу «База», загалом ППО нібито збила 8 безпілотників. Уламки пошкодили кілька будинків, зокрема на Лінійній та Робочій вулиці. Хоча по записам з місця подій виникають сумніви у тому, що російські «Панцирі» були влучними, а не били по будинкам.

Голова Калузької області Владислав Шапша заявив, що непізнаний об'єкт упав у лісі в Кіровському районі о 6:45 ранку. Унаслідок вибуху нібито ніхто не постраждав і руйнувань немає.

Нагадаємо, після вибухів у прикордонному Шебекіному російська влада розпочала процес евакуації містян. Фіксація дронів за 300 км від кордону обертається панікою для місцевих, адже йдеться про те, що влада не може захищати кордони.

Українська влада не бере на себе відповідальність за атаки дронами.

Олег Верлан

2 червня, 2023