«Не знав. Я не в курсі»: у Вінниці затримали чоловіка, який запускав салюти та вирішив грати у «незнанку»

Новини Вінниці / «Не знав. Я не в курсі»: у Вінниці затримали чоловіка, який запускав салюти та вирішив грати у «незнанку»

Вінницькі правоохоронці розшукали та затримали 35-річного раніше судимого жителя обласного центру, який ввечері 1 січня на Замості запускав салюти. Свої дії він пояснив максимально просто. На запитання відповів, що «не знав», «не в курсі», що використання будь-якої піротехніки під час воєнного стану заборонено.

Нагадаємо, близько 20 години 1 січня жителі вулиці Замостянській та Стеценко звернулись до правоохоронців щодо салютів. Тоді поліціейські у дворі багатоповерхівок знайшли коробку від використаного піротехнічного виробу на 49 залпів.

За вказаним фактом поліцейські розпочали досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає до п'яти років обмеження волі.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області, правоохоронці здійснювали поквартирний обхід, опитували можливих свідків та очевидців, переглядали та аналізували відеозаписи з камер відеоспостереження.

Завдяки вжитим заходам поліцейські встановили особу причетного до правопорушення. Свої дії чоловік пояснив у дуже банальний спосіб.

Наразі відомо, що у суді слухається кримінальні провадження відносно цього чоловіка за вчинення ним майнового злочину.