Невдала спроба «зламати» банкомат завершилась затриманням: на Вінниччині через місяць після звільнення чоловік повернувся за ґрати

Новини Вінниці / Невдала спроба «зламати» банкомат завершилась затриманням: на Вінниччині через місяць після звільнення чоловік повернувся за ґрати

У Чечельнику на Вінниччині 24 травня інспектори групи реагування патрульної поліції після спроби «зламати» банкомат затримали 21-річного чоловіка неподалік місця злочину. Тільки місяць тому він звільнився з місць позбавлення волі, де провів понад 4 роки за вчинення грабежу.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, про нетверезого чоловіка, який намагається силою дістати гроші з банкомата, правоохоронцям розповіли очевидці.

Встановлено, що чоловік під час зняття готівки вирішив зламати банкомат. Використовуючи підручні засоби, він планував дістатись до відсіку з грошима. Зрозумівши, що в нього це не виходить, правопорушник спробував проникнути до приміщення, де встановлений сам банкомат, але йому також не вдалось – спрацювала сигналізація. Поліцейські затримали зловмисника під час втечі з місця події. До повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу чоловік перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання.

За цим фактом слідчими розслідується провадження розпочате за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 185 (замах на крадіжку) Кримінального кодексу України.

Такий злочин карається позбавлення волі на термін до 8 років. Досудове розслідування триває.

Макс Мельник

25 травня, 2023