Незабаром в Україні відкриють Держреєстр виборців?

Новини Вінниці / Незабаром в Україні відкриють Держреєстр виборців?

З метою захисту цілісності бази даних Державного реєстру виборців, забезпечення захисту персональних даних, що зберігаються у цій базі, захисту реєстру від несанкціонованого доступу, незаконного використання, копіювання, спотворення, знищення даних реєстру, забезпечення кіберзахисту автоматизованої інформаційно-комунікаційної системи «Державний реєстр виборців» 24 лютого 2022 року ЦВК тимчасово припинила її функціонування на час дії воєнного стану в Україні.

Також на цей час припинено ведення Державного реєстру виборців органами ведення ДРВ.

Воєнний стан найближчим часом ніхто відміняти не планує. Проте, джерела NaПарижі повідомляють, що у лютому цього року, Держреєстр виборців «відкриють». Також редакції стало відомо, що ще наприкінці минулого року до регіональних виборчих комісій надійшов лист, за яким має розпочатись підготовча робота.

Що це означає? Не можна виключати, що у 2023 році планується проведення виборів. Чутки, звісно, давно випереджали такі «прогнози». Однак, інформація від різних джерел співпадає. Отже, найближчим часом побачимо активізацію передвиборчих штабів.