«Нова ера: Україна після 1991»: британці проводять наукове дослідження у Вінниці

Новини Вінниці / «Нова ера: Україна після 1991»: британці проводять наукове дослідження у Вінниці

«Україна – країна можностей. Це унікальний випадок суверенної, незалежної держави, яка знаходиться в центрі Європи. Таке місце потребує автономного існування. Країна має всі шанси для успішного майбутнього, проте зараз вкрай важливо змінити думку населення. Щоб всі розуміли, що таке незалежність. Та навчились цінувати можливості, які дає Україна», - науковець Ноа Мосес.

На головному фото: молодий дослідник Ноа Мосес, який два роки перебуває в Україні

Два роки група британських науковців проводила соціологічне дослідження на території України. Наша держава, зокрема місто Вінниця, вразили вчених дружелюбними, талановитими людьми. Дослідники заявили, що Україна має сильний потенціал та потужні ресурси. Проте суспільство потребує радикальних змін. Адже люди літнього віку залишили у своєму менталітеті радянські звички та потреби. Та передають їх у наступні покоління. Таким чином формується суспільство, яке не може глобально мислити. Молоді люди не вміють масштабувати свої знання та реалізовувати потенціал. Це і стало однією із причин створення проєкту «Нова ера: Україна після 1991».

Офіційний банер проєкту

«Науковий проєкт «Нова ера: Україна після 1991» став результатом дослідження трансформації пострадянських країн. Після розподілу Радянського Союзу на перший і другий світи та групу Варшавського договору. Ідея нашого проекту полягає у збільшенні знань населення відносно можливостей України. Наша мета: допомогти людям стати незалежними від влади суспільства – створювати себе, розвивати та реалізовувати свої мрії», - заявляють науковці.

Разом із населенням України британський вчений «зустрів» повномасштабне вторгнення російської орди. 24 –го лютого він почав займатись волонтерством та допомагав всім, хто цього потребував. Ще тоді він заявив, що покидати Україну не планує, адже наша  країна стала йому рідною.

Ноа Мосес прибув в Україну, щоб провести соціологічне дослідження

«Коли почалась війна, я не збирався виїжджати. Навпаки, на хвилі патріотизму разом зі всіма, був готовий боротись. Адже спеціальні курси військової підготовки я вже раніше пройшов у Ізраїлі. Проте, не довелось... І скажу відверто, для мене було справжнім здивуванням те, як об'єдналось українське суспільство на початку повномасштабного наступу. Всі стали рідними, допомагали один одному і це вражаюче. Війна в Україні надихнула нашу групу дослідників зробити ще глибше дослідження суспільства. Та подивитись, що призвело до війни,  що призвело до бідноти в селах та містах, чому шалені податки не дають можливості людям почувати себе впевнено. Варто зазначити, що більшість населення в Україні втратили роботи і мінімізували свої витрати. Адже з підняттям курсу, ціни зросли просто космічно. Молодь виїхала за кордон, а літні люди ледь виживають на 2-3 тисячі пенсії» - розповідає Ноа Мосес.

Дослідник зізнався, що його головною метою перебування в Україні зараз є допомога населенню країни. Каже, що виправити помилку трьох десятиліть можна лише викорінивши російську культуру із нашого побуту та життя. Мова йде, про бойкотування російської музики, літератури, брендів одягу, товарів. Наголошує, що потрібно виокремити українську мову від російської. Лише тоді, ми – українці, зможемо ідентифікувати себе як нація. Незалежна нація.

Софія Копач

6 вересня, 2022