«Новий наступ може відбутися протягом 2-3 тижнів. За тиждень вони тут «поляжуть» - Арестович дав прогноз на найближчий період

Новини Вінниці / «Новий наступ може відбутися протягом 2-3 тижнів. За тиждень вони тут «поляжуть» - Арестович дав прогноз на найближчий період

Російські окупанти протягом найближчих двох-трьох тижнів можуть знову піти у наступ. Кремлівська влада спробує залучити до війни проти України добровольців із Близького Сходу та бойовиків з інших гарячих точок.

Про це в національному ефірі заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович. За його словами, війська країни-агресора під Києвом фактично розгромлені. Вони стали в оборону, намагаються рухатись невеликими підрозділами, але українські захисники їх успішно знищують.

Втім, росТВ каже про «успіхи» та «значне просування». Куди? На місці, мабуть.

Водночас чиновник вважає, що окупанти спробують кинути резерви на напрямки, де вони мають хоч якісь успіхи.

«Це, безумовно, буде зона ООС, в районі Маріуполя, можливо, Харківська область і під Києвом», – пояснив він.

Поки ці резерви збирають… Згідно з прогнозами Арестовича, новий наступ може відбутися протягом двох-трьох тижнів. До цього процесу росіяни можуть підключити добровольців із країн Близького Сходу.

«Вони накопичують резерви. За деякими даними, з Абхазії, з Нагірного Карабаху, намагаючись під виглядом часткової мобілізації набрати військових та відновити 20-30 батальйонних тактичних груп і знову кинутися у бій», – наголосив радник.

Також він уточнив, що боєздатність людей, яких без підготовки зібрали та кинули у бій, буде відповідною.

«І ці резерви «поляжуть». Це у нас може зайняти 10 днів, тиждень. Після цього вони стануть, тому що воювати буде їм нічим», – додав він.

Після цього, вважає Арестович, «Росія піде на справжні переговори, а не безглузді ультиматуми». За словами радника, переломна точка у війні вже сталася кілька днів тому.

Нагадаємо, раніше в Генштабі заявили, що ЗСУ стримують масований наступ російських окупантів і дають відсіч на всіх напрямках. У ворога спостерігається величезна проблема з комплектуванням резерву, а також із забезпеченням наявного складу військ. Вчора був ризик підключення білоруських військ. Росіяни навіть вчинили провокації з обстрілом прикордонних населених пунктів з боку Рівненщини та Брестської області Білорусі, також поширювалась інформація, що о 21.00 ЗС РБ мають піти у наступ, але Лукашенко не дав наказу.

Олег Верлан

12 березня, 2022