Новий тренер вінницької «Ниви» Юрій Ярошенко обіцяє точкове підсилення та мовчить про плани команди на сезон

Новини Вінниці / Новий тренер вінницької «Ниви» Юрій Ярошенко обіцяє точкове підсилення та мовчить про плани команди на сезон

У міжсезоння вінницька «Нива» зберегла кістяк команди. Хоча по завершенню сезону 2022/23 не залишилось жодного голкіпера, нині три «охоронця брами» мають поповнити склад. Новий тренер команди Юрій Ярошенко зізнається, що до Другої ліги досвідчених футболістів долучити вкрай складно, проте він каже, що на точкове підсилення колектив розраховує.

В інтерв’ю «Українському футболу» наставник «нивівців» доволі обережно висловився щодо перспектив і відмовився коментувати плани щодо підвищення у класі. Тож фактично він визнав, що Перша ліга для «Ниви» у цьому сезоні не є тим пріоритетом, на який сподіваються вболівальники. Адже фінансові можливості клубу не стали кращими.  

– Що відносно контрольних ігор? Вже є домовленість про товариські матчі і якщо так, то з ким?

– На сьогодні в мене склад неоптимальний. На жаль. Тому грати контрольні поєдинки розпочнемо згодом. Спершу я перегляну новачків з команди U-19. Але вже можу впевнено сказати, що на першому етапі підготовки в нас точно буде два спаринги: 28 червня ми будемо грати проти Полісся зі Ставків. Також є домовленість з Агробізнесом.

В подальшому будуть ще матчі з Епіцентром, з Поділлям із Хмельницького і з одеським Чорноморцем. Є попередня домовленість, що з «моряками» зіграємо в Одесі. Орієнтовно 8 липня.

– Чи буде кому грати на останньому рубежі команди, бо ж відомо, що в Ниві геть не лишилося голкіперів? Як взагалі справи з новачками – когось вже вдалося підписати?

– Буде кому грати. Не слід переживати. До нас точно повернеться Єгор Попович. А також зараз вже переглядаємо молодого хлопчину, який буде, можливо, його дублером. Дуже сподіваюся, що Ниву підсилить також Ярослав Важинський, з яким я працював в Альнсі. Він нині за кордоном.

Окрім воротарів, зараз у нас багато молодих виконавців на перегляді. Їх прізвища ні вам, ні переважній більшості вболівальників та читачів нічого не скажуть.

Розумієте, Друга ліга ‒ турнір, передусім, для молодих. Для них це своєрідний трамплін. Досвідчених футболістів до Другої ліги калачем не заманиш. Хіба ну дуже великим, я про гроші, звісно ж. Потрібні потужні фінансові можливості, а таких можливостей у Ниви наразі немає. У нас все стабільно, як для Другої ліги, але не більше.

Але, як би там не було, а два-три гравці досвідчених у Ниві з’являться. Дуже на це сподіваюсь, докладаємо максимум зусиль, керівництво клубу в цьому також сприяє. Переговори тривають.

На сьогодні дуже важливо, що в обоймі є Вадим Страшкевич, Артур Загорулько, Володимир Грачов, Євген Меженський, знову ж таки, я з цим хлопцем мав справу в Альянсі, Олександр Євтіхов ще, я його знаю по академії донецького Шахтаря.

https://www.myvin.com.ua/uploads/ckeditor/pictures/17451/content_zagorulkonyvavynnytsya.jpg

Певний кістяк є. Залишається зробити точкове підсилення. Потрібно, щоб було два повноцінних та конкурентоспроможних склади. Поступово, поетапно ми до цього йдемо.

– Пристойний склад має бути, тож і завдання на сезон певно що єдине – вихід до Першої ліги?

– Нічого з цього приводу говорити не буду. Ні-чо-го.

– Хочеш насмішити Бога, розкажи йому про свої плани?

– Оце влучно! Саме так. Не люблю я говорити про задумане. Забобонний. Курчат по осені рахують. Звісно що завдання та прагнення є, але вслух я про них не буду говорити, пробачте вже.

Макс Мельник

27 червня, 2023