Нульова нічия: у Вінниці «Нива» не поступилась лідеру чемпіонату

Новини Вінниці / Нульова нічия: у Вінниці «Нива» не поступилась лідеру чемпіонату

У Вінниці 6 травня відбувся центральний матч 15 туру Другої ліги. Перебуваючи на 2-ій сходинці турнірної таблиці, вінницька «Нива» приймала беззаперечного лідера – «Ниву» (Бузова, Київщина). Матч закінчився нульовою нічиєю.

Як пише «СпортАрена», господарі виставили свій основний, як вони його на сьогодні розуміють, склад. Повернувся після дискваліфікації центрхав Шевчук, у запасі з’явився навіть Калітов.

Бузівчани почали гру дуже активно й мали відкривати рахунок уже в дебюті. Сомов опинився прямо перед воротарем, але першим ударом влучив у Коваленка, а другим лише трішки не влучив у дальній кут. У відповідь кілька гострих атак через фланги провели вінничани – проте без бажаного завершення. На 29-й хвилині м’яч навіть побував після удару Місюри, але рефері зафіксував порушення біля воріт господарів.

Хвилюватися доводилося й Литвиненку. Так, після скидки Загорулька Кольцов пробивав метрів із 20-ти – і м’яч просвистів прямо над поперечиною, дуже близько. Так само непогано Семенець намагався закинути за Коваленка здалеку – проте теж не влучив у площину воріт. Перший тайм закономірно завершився з нулями на табло, хоча, за самою динамікою руху команд, гру не можна було назвати нудною чи беззмістовною.

Після перерви Коваленко та Литвиненко також не нудьгували. Хоча в завершенні, будемо відверті, обидві команди не мали везіння, хоча той же Семенець намагався бити через себе, а швидкісні фланги вінничан кілька разів загострювали гру. Гості, з хорошим підбором гравців як у старті, так і на лаві запасних, постаралися перетрусити гру через заміни. Активний Євпак, наприклад, додав грі бузівчан швидкості. Проте, коли Турчанов пригальмував перечіпкою Загорулька в центральному колі, а рефері видав йому червону картку, навіть лідеру було важко вже в меншості вирвати цю перемогу.

Навпаки, кульмінація матчу настала, коли вінничани заробили дуже перспективний штрафний. От тільки граючий президент пробив низом і тільки припечатав суперників. А момент був гольовим. У відповідь Сомов «шведкою» запустив м’яча поруч із хрестовиною. На тому й закінчили – в напруженій, змістовній боротьбі, проте без голів. Третя поспіль нічия для лідера, який вже фактично виконав своє головне завдання.

У підсумку - 36 очок у бузівчан, 26 – у вінничан. Синхронні успіхи конкурентів роблять положення команди Остапенка важким – за зону плей-офф боротьба буде на межі можливостей. Адже вчора «Чайка» «знищила» «Кремінь» 5:0, ПФК «Звягель» розгромив резервістів запорізького «Металурга» - 5:1, а «Хуст Сіті» обіграв «Реал Фарму» 4:0.

Наразі «Звягель» має 27 очок і займає 2 стрічку, вінницька «Нива» - третя з 26 очками, у Хуст Сіті» і «Чайки» - по 25.

Макс Мельник

7 травня, 2023