Один житель на селище: у Раді пів року не приймають постанову про декомунізацію назви населеного пункту на Вінниччині

Новини Вінниці / Один житель на селище: у Раді пів року не приймають постанову про декомунізацію назви населеного пункту на Вінниччині

У маленькому селищі Привітне (Ленінка) Теплицької громади постійно проживає лише один мешканець. Влітку населення збільшується, адже повертаються люди, щоб засадити городи. Приїжджають і просто подивитися на батьківщину. За офіційними даними місцевими мешканцями є 27 людей.

Зі сотні розвалених хат єдиною доглянутою у селищі є садиба пана Миколи. Він проживає тут 75 років. Звісно, у населеному пункті немає закладів, тому при потребі літній чоловік 20 км йде пішки, щоб дістатися магазину.

Протягом пів року у Верховній Раді розглядають питання перейменування селища Ленінка у Привітне. Саме таку назву обрано на громадських слуханнях.  

«Було дуже багато варіантів, вони розглядалися. Тут є вулиця Партизанська, тому навіть пропонувалось і село так назвати. Проте врешті-решт зупинились на Привітному», - розповідає староста округу Ольга Шевченко журналістам ТРК «Вінниччина».  

Єдиний мешканець села зізнався, що йому байдуже до закону про декомунізацію, а нова назва нічого не змінить.

Зазначимо, що 11-ї сесія Теплицької селищної ради 7 скликання від 26.06.2020 року прийняла рішення №224-11 «Про перейменування селища Ленінка Теплицького району Вінницької області на селище Привітне Теплицького району Вінницької області, вулиці Леніна селища Ленінка на вулицю Хутірська».

На сесії Вінницької облради 25 червня 2021 року 64 голосами «За» прийняли рішення про перейменування селище Ленінка на Привітне, а також депутати вернутися до Верховної Ради України щодо перейменування населеного пункту.

Проєкт відповідної постанови парламенту зареєстрований від 27.09.2021 № 6109.

З набуттям сили закону про декомунізацію нові назви у Вінницькій області отримали 24 населених пункти.

Селище Ленінка входить до складу Сокирянського старостинського округу №5 із центром у селі Сокиряни Теплицької селищної ради Гайсинського району. Офіційно у селищі проживає 27 людей, з яких – 1 людина працездатного віку та 26 людей віком 60+.

Олеся Рудницька

13 лютого, 2022