Офіс туризму запрошує на тематичні майстер-класи до Великодня

Новини Вінниці / Офіс туризму запрошує на тематичні майстер-класи до Великодня

Офіс туризму Вінниці вже готується зробити свято яскравішим та незабутнім для всіх мешканців та гостей міста. Для тих, хто хоче зануритися у святкову атмосферу та освоїти мистецтво виготовлення великодніх атрибутів, заплановано два цікавих майстер-класи.

На першому майстер-класі, який відбудеться 20 квітня, вінницька майстриня Леся Зіаннурова познайомить учасників з особливими фарбами для розпису по текстилю та пензлями, призначеними саме для цієї техніки. Головною особливістю серветки, яку створять на цьому майстер-класі, буде малюнок з символікою Великодня, такою як крашанки, великодні баби (паски), свічечки й гілля верби. Цей виріб можна буде використати для прикраси святкового кошика або подарувати комусь як особливий подарунок. 

Через тиждень після першого майстер-класу, а саме 27 квітня, відбудеться другий майстер-клас із розпису великодньої писанки. Майстриня Надія Стадник-Федоренко розповість учасникам про традиції святкування Великодня, символіку орнаментів та навчить створювати справжні писанки. Учасники матимуть можливість малювати воском за допомогою писачків на уже видутому яйці, а потім додавати фарбу, щоб надати писанкам яскравих кольорів. Цей захід дозволить кожному створити унікальну та неповторну писанку, яка стане чудовим доповненням до святкового настрою. 

Інформацію щодо заходів надала міськрада.