Огляд бойових дій за 802-гу добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 802-гу добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби відбулося 95 бойових зіткнень.

Загалом, російські війська нанесли 5 ракетних та 69 авіаційних ударів, а також здійснили 74 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Це призвело до численних жертв та руйнувань серед цивільного населення та інфраструктури.

У ніч на 5 травня російські окупанти знову атакували, використовуючи 24 безпілотні літальні апарати типу "Shahed". Зусиллями протиповітряної оборони України було знищено 23 з цих апаратів.

Населені пункти різних областей України, включаючи Чернігівську, Сумську, Харківську, Луганську, Донецьку, Запорізьку, Дніпропетровську, Херсонську та Миколаївську області, відчули на собі наслідки авіаційних ударів та артилерійського обстрілу.

На різних напрямках бойових дій, від Волині до Херсонщини, наші війська продовжують відбивати атаки російських сил. Захисники української землі не тільки відбивають атаки, але й активно контратакують, завдаючи значних втрат ворогові.

Силами оборони України були завдані удари по об'єктах противника, включаючи пункти управління, зосередження особового складу та радіолокаційні станції.