Огляд бойових дій за 802-гу добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 802-гу добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби противник завдав три ракетні удари, 35 авіаударів та здійснив 367 атак дронами-камікадзе.

Крім того, було зафіксовано майже 2800 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах, використовуючи різні типи озброєння.

На Харківському напрямку російські загарбники 10 разів намагалися витіснити наші підрозділи з займаних позицій. Українські воїни відбили шість спроб просунутися в напрямку населеного пункту Липці та штурм у напрямку Плетенівка – Вовчанськ. У районі Стариці відбито одну атаку з напрямку Нової Таволжанки (рф), а ще дві атаки з Бугруватки тривають.

На Куп’янському напрямку кількість атак ворога зросла до 12. Бойові зіткнення тривають в районах Синьківка, Іванівка та Новоєгорівка. На напрямку Берестового наші захисники відбили дві штурмові дії противника. Ситуація контрольована, проводяться заходи щодо стабілізації обстановки.

На Лиманському напрямку втрат позицій не допущено. Спроба противника просунутися в районі населеного пункту Терни була придушена.

На Сіверському напрямку наші захисники відбили 10 штурмових дій ворога в районах Білогорівки, Виїмки та Роздолівки. Ще один бій поблизу Білогорівки триває, агресор успіху не має.

На Краматорському напрямку загалом було відбито 10 атак. Російські окупанти п’ять разів безуспішно намагалися вклинитися в оборонні рубежі наших військ у районі Кліщіївки, тричі біля Андріївки, а також у районах Нового та Іванівського. Втрати противника на цьому напрямку становлять 135 осіб та 50 одиниць техніки, включаючи знищений танк, два БТРи та пошкоджену станцію РЕБ «Бурелом».

Покровський напрямок залишається найгарячішим на всій лінії бойового зіткнення. Від початку доби кількість ворожих штурмів зросла до 37. Противник 15 разів намагався просунутися від Очеретиного в напрямках Новоолександрівки, Калинового, Прогресу, Євгенівки. Тривають важкі бої, ворог не полишає спроб прорвати нашу оборону в районі Новоселівки Першої, Сєвєрного та Нетайлового.

На Курахівському напрямку наші оборонці продовжують придушувати активність противника, який з початку доби двічі невдало атакував наші позиції.

На Времівському напрямку агресор зосередив значну кількість засобів вогневого ураження в районі Старомайорського та збільшив інтенсивність обстрілів. Проводяться заходи зі стабілізації обстановки.

На Придніпровському напрямку ситуація залишається незмінною, так само як і на Торецькому, Гуляйпільському та Оріхівському напрямках, де противник не проводив активних наступальних дій.

Українські воїни завдають ворогу вогневого ураження по всій лінії фронту, виснажуючи його сили та техніку, демонструючи рішучість і непохитність у захисті своєї землі.