"Окопні свічки"для наших захисників

Новини Вінниці / "Окопні свічки"для наших захисників

У Черепашинецькому старостинському окрузі Вінницької області місцеві жителі активно долучаються до волонтерської діяльності на підтримку українських захисників, що перебувають на передовій.

Одним із напрямків цієї ініціативи стало виготовлення так званих "окопних свічок".

За даними Калинівської міської ради, мешканці громади, серед яких працівники бюджетних установ, а також небайдужі жителі, долучилися до цієї доброї справи. Вони вільний від основної роботи час витрачають на виготовлення окопних свічок, які потім передають на фронт. Допомагають і ті, хто знаходиться за кордоном, перераховуючи кошти або надсилаючи різні матеріали для виробництва свічок.

Волонтери зазначають, що вони не лише виготовляють свічки, а й спілкуються з однодумцями з інших місць, діляться матеріалами та корисними порадами. Підтримують їх у цьому та забезпечують необхідними ресурсами для виробництва інші волонтерські групи.

З початку війни мешканці Черепашинців вже виготовили та передали на передову три тисячі окопних свічок. Ця ініціатива не тільки допомагає українським військовим на фронті, а й об'єднує місцеву громаду в спільній справі національної підтримки та патріотизму.