Окупанти 43 рази намагались прорвати оборону наших військ на Мар’їнському напрямку

Новини Вінниці / Окупанти 43 рази намагались прорвати оборону наших військ на Мар’їнському напрямку

За даними Генерального штабу Збройних Сил України, 730-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України принесла інтенсивні бої та численні атаки на позиції українських військ. 

Протягом минулої доби ворожі сили провели 101 бойове зіткнення, здійснили 3 ракетних та 83 авіаційних ударів та 152 обстріли з реактивних систем залпового вогню. На жаль, внаслідок терористичних атак, є поранені та загиблі серед цивільного населення.

Особливу напруженість спостерігається на Мар’їнському напрямку, де противник 43 рази намагався прорвати оборону українських військ в районах Новомихайлівки та Побєди Донецької області.

У зоні відповідальності Операції об'єднаних сил "Таврія" на Авдіївському напрямку, захисники відбили 10 атак ворожих сил в районах населених пунктів Орлівка, Сєверне, Первомайське та Невельське Донецької області.

Не зменшується також напруженість на Херсонському напрямку, де противник продовжує намагатися прорвати оборону українських військ. На Сіверському та Слобожанському напрямках також залишається напружена ситуація, з противником зберігають військову присутність у прикордонних районах.

У відповідь на атаки, сили оборони України продовжують активні дії, завдаючи втрат ворожим силам та виснажуючи їх вздовж всієї лінії фронту. Авіація Збройних Сил України завдає удару по зосередженнях противника, зокрема, було завдано ураження по засобах протиповітряної оборони та іншим об'єктам. 

Ситуація на сході України залишається напруженою, і військові готові відстоювати територіальну цілісність та недоторканність країни у випадку подальших атак ворожих сил.