Окупований південь України залишився без світла. Окупанти у розпачі та не можуть з’ясувати причину

Новини Вінниці / Окупований південь України залишився без світла. Окупанти у розпачі та не можуть з’ясувати причину

У переважній більшості окупованих регіонів росіяни та їх ставленики провалюють підготовку до «референдуму», висновки якого вони мріють надати Києву на переговорах. Поблизу Мелітополя вночі «вибухнув» штаб місцевих колаборантів, а більшість Херсонщини та Запорізької області, які контролюють окупанти, раптово залишились без електропостачання.

Нагадаємо, за неофіційною інформацію Москва намагається провести на окупованих територіях «референдум», на якому нібито підтримують «доєднання» до РФ, аби потім змусити Київ визнати ці фейкові результати. І проблеми у окупантів не лише з підтримкою місцевого начселення.  

У захоплених РФ районах Херсонської області та частини Запорізької виникли серйозні перебої з електрикою. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Так званий «член головної ради ВДА» Запорізької області Володимир Рогов заявив, що повністю знеструмлено Мелітополь:

«Електрики немає у Херсоні та деяких населених пунктах області. Частково відключено водопостачання та мобільний зв'язок. У Новій Каховці відсутнє електропостачання, але причини невідомі. У Запорізькій області проблеми спостерігаються в Енергодарі», - визнав колаборант.

З інших джерел підтверджується, що світла немає у тому числі в Херсоні та Новій Каховці (тут знаходиться Каховська ГЕС), у Мелітополі та Енергодарі (тут Запорізька АЕС). У якому стані зараз Запорізька АЕС поки що невідома.

З організацією «референдуму» проблеми не лише у Мелітополі. Окупанти у шоці від становища у зруйнованими ними Маріуполі. Спроби перепису населення під виглядом зібрати дані для забезпечення світлом та газом підтвердили, що у місті залишились переважно люди у віці від 45 до 75 років, які озлоблені на росіян.

Таким чином, зриваються усі плани по «референдуму», який планувалось провести 11 вересня. Хоча росіяни можуть просто написати потрібні цифри.

Олег Верлан

25 серпня, 2022