Онлайн-курси – не гарантія працевлаштування

Новини Вінниці / Онлайн-курси – не гарантія працевлаштування

Наскільки онлайн-курси допомагають людині працевлаштуватися на бажаній роботі Description: віртуальні курси, резюме та співбесіда – головні чинники що допомагають отримати бажану роботу. Рекомендації спеціалістів щодо правил отримання бажаної посади.

Онлайн-курси – не гарантія працевлаштування

Працевлаштування відразу після закінчення навчання є непростим завданням в будь-якому випадку. Навіть тоді, коли онлайн-школа є партнером ІТ-компанії, це не означає автоматичне працевлаштування її учні. 

Чи можуть працевлаштувати віртуальні курси

Деякі курси забезпечують працевлаштування лише за умови оплати навчання. Існують курси, де вартість навчання сплачується після отримання роботи (15-17% від заробітної плати протягом двох років). В деяких випадках отримати роботу – справжня удача. Тож, якщо вам щастить в азартній грі, то вам варто записатися на онлайн-курси, а також відвідати сайт https://b-p.com.ua/promokody/

Середня зарплата в ІТ становить 1100 доларів. Щомісячні платежі учня за навчання становитимуть 187 доларів, що загалом складає 4488 доларів за 2 роки. З одного боку, це дуже велика сума. Та у разі відсутності інших фінансових можливостей - це чудовий шанс опанувати новий напрямок без передплат. Тим, хто прагне змінити професію, але не має фінансової можливості, спеціалісти рекомендують звертати увагу на грантові програми. 

Працевлаштування – конкретна навичка

Людина, що отримала можливість навчатися з подальшим працевлаштуванням відкрила можливість набути додаткових теоретичних, та ніяк не практичних знань. Навіть в такому випадку важливо вміти правильно створити резюме та успішно пройти співбесіду. А все це потребує конкретних навичок.

Етапи працевлаштування

Для підготовки до пошуку роботи необхідно врахувати максимум аспектів (а не просто скласти гарне резюме). Додаткові елементи, котрі важливі для успішного працевлаштування:

  • Пошук варіантів: варто використовувати не лише відомі агрегатори вакансій, але й спеціалізовані сайти для пошуку ІТ-фахівців чи Telegram-канали з регулярними пропозиціями від компаній, що шукають цифрових спеціалістів;

  • створення резюме та прикріплення супровідного листа: резюме важливо зробити структурованим, детально описати попередній досвід, вміння та якості, освіту та додаткове навчання (враховуючи вимоги конкретної вакансії). У супровідному листі рекрутер очікує побачити, як кандидат здатен принести користь компанії. Він бажає дізнатися як попередній досвід може бути використаний у новій роботі та чому саме якості конкретної людини підходять для цієї посади якнайкраще;

  • співбесіда: ретельно прочитайте вимоги до кандидата та інформацію про компанію. Якщо щось виявиться незрозумілим, варто уточнити цей момент у рекрутера, щоб уникнути непорозумінь під час співбесіди. Навіть якщо людина не впевнена в відповіді, їй варто уникати фрази "не знаю» і підходити до всіх пунктів, зазначених роботодавцем, з розумінням. Ключовою є здатність людини ефективно представляти себе за допомогою чітких фактів, цифр та історій успіху з попередніх місць роботи. Під час розповіді про невдачі акцентуйте на тому, як ви подолали труднощі та як вдосконалюєте себе як працівника.

Успішна співбесіда – головний крок назустріч працевлаштуванню.

admin

29 грудня, 2023