Оперативна інформація 787-ї доби широкомасштабної збройної агресії росії

Новини Вінниці / Оперативна інформація 787-ї доби широкомасштабної збройної агресії росії

Протягом минулої доби було зафіксовано 102 бойових зіткнення.

Загалом, ворог завдав 29 ракетних та 67 авіаційних ударів, а також  67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є поранені серед цивільного населення, а також значні руйнування та пошкодження цивільної інфраструктури.

Уночі ворог здійснив черговий масований удар, використовуючи крилаті ракети різних типів. Дані щодо цієї терористичної атаки уточнюються.

Авіаційні удари були спрямовані на населені пункти різних областей України, включаючи Сумщину, Харківщину, Луганщину, Донеччину, Запоріжжя, та Херсонщину.

Понад 120 населених пунктів були під артилерійським вогнем, охоплюючи Чернігівську, Сумську, Харківську, Луганську, Донецьку, Запорізьку, Дніпропетровську, Херсонську та Миколаївську області.

Силова ситуація на Волинському та Поліському напрямках залишається стабільною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

Учасники бойових дій на інших напрямках також активно відстоюють свої позиції та завдають ворогові втрат.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала удару по 6 районах зосередження особового складу та 1 пункту управління противника.

Ситуація залишається напруженою, проте українські військові продовжують активно захищати свою країну та стримувати ворога на всіх напрямках.

Михайло Білик

20 квітня, 2024