Оперативна інформація: російське вторгнення на території України

Новини Вінниці / Оперативна інформація: російське вторгнення на території України

За даними Генерального штабу ЗСУ, станом на 06:00 02 квітня, триває 769-а доба широкомасштабної збройної агресії з боку російської федерації проти України. Протягом минулої доби було зафіксовано 71 бойове зіткнення.

Окупанти завдали 8 ракетних та 93 авіаційних ударів, а також здійснили 126 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Вночі було зафіксовано атаку 10 безпілотних літальних апаратів типу "Shahed", з яких наші протиповітряні сили знищили 9.

Авіаційні удари призвели до пошкоджень населених пунктів в Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях. На багатьох напрямках ворог продовжує активну діяльність, ведучи обстріли та атаки на позиції наших військ та цивільних об'єкти.

На деяких напрямках, таких як Волинський та Поліський, ситуація залишається стабільною, але на інших, таких як Сіверський, Слобожанський, продовжується військова активність ворога.

Не зменшується загроза на Херсонському напрямку, де противник намагається вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби авіація здійснила удари по пунктах управління та зосередження особового складу ворога.

Ситуація залишається напруженою, і військові підрозділи України продовжують вести відповідну оборонну діяльність на всіх напрямках.