Остання гра «Ниви» у чемпіонаті: вінничани забили чотири «сухі» м’ячі, а Загорулько повернув собі першу сходинку у змаганні форвардів Другої ліги

Новини Вінниці / Остання гра «Ниви» у чемпіонаті: вінничани забили чотири «сухі» м’ячі, а Загорулько повернув собі першу сходинку у змаганні форвардів Другої ліги

У гостях вінницька «Нива» здолала запорізький «Металург». Рахунок 0:4 цілком влаштував подолян, адже команда намагається утриматись другою у турнірній таблиці. Три м’ячі у матчі забив граючий президент «нивівців» Артур Загорулько, повернувши собі першу сходинку у «рейтингу» бомбардирів.

Як повідомляє пресслужба «Ниви», вже в дебюті матчу спортивне чуття повело Артура в боротьбу, і Даглас був змушений фолити. Сам постраждалий впевнено реалізував пенальті – 0:1. Через 15 хвилин уже самі запорізькі воротар і захисники затіяли перепасовку в карному майданчику, Загорулько пішов на відбір, і той же Даглас зачепив його на відході. Артур забив і цей 11-метровий – 0:2. А ще через 10 хвилин опорник вінничан Мороз ударом через себе розрядив ситуацію на своїй половині поля, а вийшов гольовий пас! Загорулько підхопив м’яча, протягнув його повз Івасюка, який щойно замінив захисника Самусєва, і з лівої ноги пробив повз вуха воротаря – 0:3.

Хет-трик дозволив Артуру знову очолити перегони найкращих бомбардирів із 14 голами, а зважаючи на те, що команда головного конкурента – Сомова – пропускала цей тур, Загорулько точно буде лідером.

Другий тайм почався для запоріжців із жахливого моменту – голкіпер Ніколаєнко вибіг далеко в поле, не прорахував відскок м’яча змушений був збивати форварда гостей Загорулька. Вимушена заміна, пауза, поки готувався резервний воротар – але вінничанам варто було дочекатися. Страшкевич чудовим ударом в обхід стійки закріпив перевагу «Ниви» – 0:4. Для Вадима це перший гол у поточному сезоні. Далі гра заспокоїлася, запоріжці навіть могли забивати гол престижу. Але рахунок більше не змінився.

Розгромивши резервний склад МФК «Металург» (Запоріжжя), вінницька «Нива» покращила свої шанси вихід у стикові матчі за право підвищитися в класі. Річ у тім, що в заключному турі команда Загорулька та Остапенка отримає три очки за знятий з турніру «Рубікон», так що матиме 35 очок.

Наразі після 17-го туру, вінничани випереджають «Чайку» з Київщини на 1 очко, закарпатський «Хуст» - на три. Проте конкуренти зіграли на матч менше.

У списку бомбардирів лідирує А.Загорулько з 14 (5 з пенальті) голами, далі йдуть В.Луців (Хуст), О.Литовченко (Чайка) і І.Сомов (Нива Б) з 11 голами. Також Артур забивав у середньому по 0,88 м’ячів за матч, що є найвищім показником серед форвардів.

 

Макс Мельник

23 травня, 2023