Паралімпійці з Вінниччини здобули у Пекіні золото та бронзу

Новини Вінниці / Паралімпійці з Вінниччини здобули у Пекіні золото та бронзу

Шість медалей, з них три золоті, приніс Україні сьомий день зимових ХІІІ зимових Паралімпійських ігор у Пекіні. Вони були здобуті в різних класах біатлонних гонок на 12,5 км. Дві – золоту та бронзову – додали у загальну скарбничку збірної спортсмени з Вінниччини.

Як повідомляє Національний олімпійський комітет, Оксана Шишкова, що виступає серед спортсменок з порушенням зору (гайд Андрій Марченко), виборює вже своє третє золото і загалом п’яту нагороду на цій Паралімпіаді.

Повний комплект медалей вже зібрала у Пекіні-2022 Людмила Ляшенко (клас стоячі), яка до срібла на 6 км та бронзи на 10 км, сьогодні додала золото!

Одразу двоє українців зійшли на п’єдестал серед учасників з порушенням зору. Перемогу святкував Олександр Казік (клас B1, гайд Сергій Кучерявий) з Вінниччини, друге місце тут посів Віталій Лук’яненко (клас B3, гайд Борис Бабар), в активі якого вже є два золота Пекіна-2022.

Віцечемпіоном Паралімпіади став Тарас Радь (клас сидячі LW12). Бронзу серед учасників з ураженням опорно-рухового апарату оформив Григорій Вовчинський з Вінниччини (LW, здобувши таким чином вже четверту свою нагороду на цій Паралімпіаді.

Загалом у скарбничці національної збірної України вже 25 нагород: 9 золотих, 10 срібних, 6 бронзових на Паралімпіаді-2022.

Четверте місце посіла наша землячка Ірина Буй.

Олег Верлан

11 березня, 2022