Патріарх Кіріл впав у храмі під співи «Господи, помилуй»

Новини Вінниці / Патріарх Кіріл впав у храмі під співи «Господи, помилуй»

Глава Російської православної церкви Кіріл (Володимир Гундяєв) впав під час богослужіння у церкві міста Новоросійськ, коли освячував храм. Сам він пізніше визнав, що послизнувся на святій воді.

Прислужники, російські ЗМІ та Теlegram-канали спочатку розтиражовали відео падіння патріарха, але потім почали його видаляти.

Відомо, що Кіріл послизнувся на мармуровій підлозі, не втримав рівновагу і впав під співи «Господи, помилуй». Російського патріарха не «опікали» через його острах заразитися коронавірусом. Але як він впав, то швидко підняли.

Пізніше сам Кирил заявив, що не забився, а причиною стала мокра від святої води підлога.

«Те, що я сьогодні впав – нічого не означає. Просто підлога прекрасна, в неї дивитися можна – така вона блискуча і гладенька. Але коли на неї падає вода, навіть свята, працюють закони фізики. На цій прекрасній підлозі я так невдало проїхався. Але з Божої милості, без жодних наслідків», - пояснив очільник РПЦ.

Нагадаємо, раніше предстоятель Російської православної церкви Кирил у промові в храмі збройних сил РФ розхвалював росіян, які стають до лав армії й ідуть вбивати українців. Митрополит Православної церкви України Епіфаній заявив, що предстоятель РПЦ Кіріл зробив вибір на користь справ антихриста.

Олег Верлан

25 червня, 2022