Патрульного з Могилева-Подільського звинувачують у вимаганні та отриманні хабара від п’яного водія

Новини Вінниці / Патрульного з Могилева-Подільського звинувачують у вимаганні та отриманні хабара від п’яного водія

У 10 тисяч гривень оцінив свої «закриті очі» за явне порушення патрульний з Могилів-Подільського, коли зупинив на дорозі водія з усіма ознаками алкогольного сп’яніння. 22-річний інспектор взяв гроші та повернув кермувальнику документи. А от п’яний звернувся до правоохоронців із заявою про вимагання. Тепер справу патрульного розглядатимуть у суді.

Як вказують у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, патрульний обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (прохання надати та одержання службовою особою неправомірної вигоди, за невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища).

Досудовим розслідуванням установлено, що поліцейський взяв хабаря за нескладання протоколу щодо водія, який керував транспортним засобом напідпитку, та за повернення йому вилучених документів.

Після отримання грошей патрульного було затримано колегами з Держбюро розслідувань. Рішенням суду його було відсторонено від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося четвертим слідчим відділом (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом, чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.