Пауерліфтерка з Вінниччини Мар’яна Шевчук з першої спроби виборола золоту медаль Паралімпіади

Новини Вінниці / Пауерліфтерка з Вінниччини Мар’яна Шевчук з першої спроби виборола золоту медаль Паралімпіади

Медальна скарбничка України на літніх Паралімпійських іграх поповнилася другою золотою нагороду. Медаль найвищого ґатунку Україні принесла Мар'яна Шевчук з Вінниччини.

Медальна скарбничка України на літніх Паралімпійських іграх поповнилася другою золотою нагороду. Медаль найвищого ґатунку Україні принесла Мар'яна Шевчук з Вінниччини.

Дебютантка Ігор, пауерліфтерка здобула золоту медаль, взявши у першій спробі 125 кілограмів. Її найближчі суперниці з Китаю та Туреччини підняти змогли лиш 118 та 117 кілограмів відповідно.

Хоч другу спробу (128 кг) Шевчук не зарахували, вражаючого результату з першої спроби вистачило, щоб обійти суперниць на один кілограм і принести Україні вже друге «золото» на токійській Паралімпіаді.

Результати пауерліфтингу (жінки до 54 кг)

  • Мар'яна Шевчук (Україна) – 125 кг
  • Сяо Цицзюань (Китай) – 124 кг
  • Бесра Думан (Туреччина) – 124 кг

Для України це 4 жіноче "золото" у пауерліфтингу на Паралімпіадах. До цього 3 золоті медалі вигравала Лідія Соловйова.

Нагадаємо, що троє спортсменів з Вінниччини представляють Україну на Паралімпійських іграх у Токіо.

Мар’яна – найбільш титулована. На Чемпіонаті Європи 2015 року дівчина посіла І місце РЮС та ІІ місце, далі стал першою серед юніорів та в особистій першості Кубка світу 2016 року. Барчанка - чемпіонка Європи та світова рекордсменка 2018 року. У січні 2019 року вона отримала титул найкращої паверліфтерки світу 2018 року. Дівчина є володаркою Кубка світу 2021 року, де встановила новий світовий рекорд з вагою 132 кг.