Пенсіонерка з Вінниччини спотворювала відомості про оборонців Маріуполя та «молилася» на Путіна

Новини Вінниці / Пенсіонерка з Вінниччини спотворювала відомості про оборонців Маріуполя та «молилася» на Путіна

Співробітники СБУ блокували на Вінниччині діяльність 72-річну проросійської пропагандистки. Пенсіонерка поширювала пропаганду країни-агресора в Інтернеті. Шанувальницею окупаційних військ виявилася уродженка РФ, мешканка містечка Томашпіль.

Як повідомляють у пресслужбах УСБУ у Вінницькій області та Вінницької обласної прокуратури, слідством встановлено, що обвинувачена під час повномасштабного вторгнення Росії на територію України створила особистий акаунт у забороненій соціальній мережі «Одноклассники» та активно «розганяла» антиукраїнський контент. Вона систематично поширювала матеріали, в яких відкрито підтримувала політику Путіна, визнавала його своїм президентом, виправдовувала злочинні дії російських військових та дискредитувала сили ЗСУ.

Особливо вона полюбляла прославляти російську армію та її солдатів, яких позиціонувала як «рятівників» світу, які «оголосили війну» українським «нацистам» та «неонацистам». Також вона поширювала публікації зі спотвореною інформацією про оборону Маріуполя, полк «Азов», про те, що Росія на українській території воює з «объединенными силами ЗАПАДА» та «неонацистами», від яких треба очищувати світ.

В ході проведеного обшуку виявлено і вилучено комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності та  значну кількість радянської символіки та державних символів країни-агресора.

Слідчі СБУ кваліфікували дії прихильниці політики Кремля за ч.2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Їй повідомлено про підозру, а обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

За скоєне фігурантці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років, з конфіскацією майна або без такої.

Новини Вінниці / Пенсіонерка з Вінниччини спотворювала відомості про оборонців Маріуполя та «молилася» на ПутінаНовини Вінниці / Пенсіонерка з Вінниччини спотворювала відомості про оборонців Маріуполя та «молилася» на ПутінаНовини Вінниці / Пенсіонерка з Вінниччини спотворювала відомості про оборонців Маріуполя та «молилася» на ПутінаНовини Вінниці / Пенсіонерка з Вінниччини спотворювала відомості про оборонців Маріуполя та «молилася» на ПутінаНовини Вінниці / Пенсіонерка з Вінниччини спотворювала відомості про оборонців Маріуполя та «молилася» на ПутінаНовини Вінниці / Пенсіонерка з Вінниччини спотворювала відомості про оборонців Маріуполя та «молилася» на ПутінаНовини Вінниці / Пенсіонерка з Вінниччини спотворювала відомості про оборонців Маріуполя та «молилася» на Путіна