Пентагон відповів Путіну на загрози застосування ядерної зброї

Новини Вінниці / Пентагон відповів Путіну на загрози застосування ядерної зброї

Офіційні особи США не сумніваються у повідомленнях про те, що президент Росії Володимир Путін навів російські сили ядерного стримування у стан підвищеної бойової готовності. При цьому в Пентагоні підкреслили, що це непотрібний крок з боку Путіна, тому що Росія ніколи не наражалася на загрозу з боку НАТО і точно з боку України.

Високопосадовець міністерства оборони США додав, що потенційно задіяні сили у разі прорахунку можуть зробити ситуацію критично небезпечною. 

Про це йдеться у заяві на сайті Міноборони США.

«Ми, як і раніше, впевнені у своїй здатності захистити себе, наших союзників та партнерів, у тому числі у сфері стратегічного стримування», – сказали в Пентагоні.

Щодо ситуації в Україні, чиновник сказав, що приблизно дві третини російських сил, дислокованих уздовж кордону, зараз перебувають усередині України. За його словами, українці чинять завзятий опір вторгненню російських військ, додавши, що жодне велике місто на території України ще не захоплене.

«Ми вважаємо, що їхнє просування було сповільнене як опором українців, які вельми творчо підійшли до пошуку способів атакувати колони, так і, по-друге, нестачею палива та проблемами із постачанням, які у них були», – сказав чиновник.

За словами чиновника, протягом останніх двох днів у Києві знаходилися підрозділи російської розвідки, і є повідомлення про те, що вони мають українську військову форму для маскування. У деяких випадках їх упізнали місцеві жителі та українські військові.