Передноворічна «качка»: Гетманцев спростував «податок на перекази з картки на картку»

Новини Вінниці / Передноворічна «качка»: Гетманцев спростував «податок на перекази з картки на картку»

На одному з українських ресурсів перед Новим роком громадян вирішили налякати оподаткуванням переказів з однієї банківської картки на іншу, до того ж за попередні роки включно.

Таку передноворічну «качку» опублікували в УНІАН.

«Національна стратегія доходів, ухвалена українським урядом 27 грудня, передбачає, серед іншого, оподаткування банківських переказів українських громадян з картки на картку за ставкою 18%.

Про це написав директор економічних програм аналітичного центру «Український інститут майбутнього» Анатолій Амелін, йдеться у статті УНІАН.  «Кабмін затвердив "Національну стратегію доходів", але це не про ваші доходи, а про наповнення бюджету… Будь-які надходження на картку фізособи оподатковуються 18% (привіт, кешева економіка)», - йдеться у дописі Амеліна. 

У самому документі про це сказано, що «всі доходи фізичних осіб, отримані поза межами підприємницької діяльності, крім тих, що прямо передбачені Податковим кодексом України, підлягатимуть оподаткуванню за загальною ставкою податку на доходи фізичних осіб, передбаченою Податковим кодексом України», - йдеться у матеріалі.

Спростував це голова комітету ВР з питань фінансів Данило Гетьманцев. 18% податку на перекази з картки на картку не буде.

«Знаючи відповідь, сам ще раз перечитав стратегію. Передбачувано не знайшов», - зазначив парламентар.

Олег Верлан

31 грудня, 2023