Переселенці з Херсону у Вінниці святкували визволення свого міста

Новини Вінниці / Переселенці з Херсону у Вінниці святкували визволення свого міста

Понад сотню жителів Херсону, які через війну та окупацію були змушені залишити домівки та знайшли прихисток у Вінниці, сьогодні, 11 листопада, святкували звільнення ЗСУ свого міста на площі Європейській. Сльози, радість, гасла, українські прапори… Вони чекали звільнення з 24 лютого.

Російські загарбники захопили Херсон у перші дні війни. Три чверті населення обласного центру залишило місто. Але вони завжди вірили у те, що повернуться додому – у вільний український Херсон.

Тому 11 листопада для них стало справжнім святом – Днем визволення. Сьогодні херсонці - дорослі та діти – дякували вінничанам за допомогу, дякували військовим – за можливість повернутися.

Святкування розпочалось о 14-ій годині. За пів години пролунала сирена повітряної тривоги. Але і вона не зіпсувала свято. Люди залишили площу, а от святкували ще кілька годин.

На жаль, не вся Херсонщина звільнена. Каховка, Нова Каховка, Генічеськ, Скадовськ, Олешки, Гола Пристань, Каланчак перебувають в окупації, але люди вірять, що незабаром ЗСУ виженуть ворога з усієї української землі.

Олеся Рудницька

12 листопада, 2022