Перша «п’ятирічка» МЦ «Квадрата»: молодіжний центр продукує позитивні креативні ідеї, драйв, емоції, амбіції

Новини Вінниці / Перша «п’ятирічка» МЦ «Квадрата»: молодіжний центр продукує позитивні креативні ідеї, драйв, емоції, амбіції

У Вінницькому обласному молодіжному центрі «Квадрат» 19 грудня відзначили п’яту річницю від дня створення. Наразі його називають «провідником молодіжної роботи в регіоні».

«Квадрат» став провідником молодіжної роботи в регіоні та ініціатором розвитку молодіжної інфраструктури в області. Енергія, драйв, креатив, емоції, амбіції, радість, бажання робити корисне та цікаве – це все про сутність нашого молодіжного центру», - зазначив Вячеслав Соколовий, голова Вінницької облради.

За словами голови постійної комісії з питань освіти, релігії, культури, молоді та спорту Наталії Замкової, «Квадрат» об’єднує людей, працює, завжди продукує позитивні креативні ідеї, драйв, емоції, амбіції, радість».

«Це осередок молодості, який сповнений патріотизму. З першого дня війни тут почали збиратися ті, хто допомагав і продовжує допомагати нашим Збройним Силам України – захисникам і захисницям. Тут об’єднали переселенців. Тут допомагають розвиватися територіальним громадам», - зауважила депутатка.

За словами радниці голови облради з питань молодіжної політики Ірини Лозової, розбудова молодіжної інфраструктури Вінниччини – один із пріоритетів діяльності Координаційної ради з питань молодіжної політики при Вінницькій облраді.

«Ми працювали над тим, щоб «Квадрат» став осередком об’єднання молоді з громад області. Нас підтримали депутати Вінницької обласної ради, – зазначила Ірина Лозова. – Обласна рада затвердила Положення про Конкурс «Молодь 3.0», який передбачає створення молодіжних центрів або просторів у територіальних громадах Вінниччини. На жаль, зараз через воєнний стан цей Конкурс не діє, тому ми створюємо молодіжні простори за допомогою донорських організацій. Робота триває».

В.о. директора Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат» Надія Мельник розповіла присутнім про діяльність центру впродовж п’яти років, організовані заходи й реалізовані проєкти, волонтерську роботу під час повномасштабної війни, а також про плани на 2024 рік.

Олеся Рудницька

20 грудня, 2023