Петросян відпочиває. Виявляється, що Лукашенко «не помітно» захопив Київ та два дні «контролював» Україну

Новини Вінниці / Петросян відпочиває. Виявляється, що Лукашенко «не помітно» захопив Київ та два дні «контролював» Україну

Білоруський політик Олександр Лукашенко продовжує шокувати «одкровеннями». Підконтрольна диктаторові преса цитує його доволі дивні казкові заяви. Лише вчора, 12 квітня, в Амурській області РФ він казав про те, що масові вбивства російськими вояками мирних жителів у Бучі, є «британською спецоперацією», з приводу якої він передав матеріали ФСБ, а от ще за кілька діб до вояжу у Сибір – по проханню директора колгоспу «Лєнін-Ювілейний» - розповів деталі іншої ще більш забавної «секретної операції».

Нагадаємо, NaПарижі у матеріалі «Інопланетяни Амуру»: що на далекосхідному космодромі Путін з Лукашенком про Україну казали» намагався майже не кепкувати з посадовців. День космонавтики, зрозуміло.... Космодром «Східний» навіює певну атмосферу. До речі, у багатьох, хто дивився відео з виступами Путіна та Лукашенка виникли підозри, що його змонтували. І «вставили» Путіна. 

Повернемося до Лукашенка. Перед візитом у Приамур’я він зустрічався з білоруськими аграріями. Тримаймося. Краще сісти. Тепер читаємо пряму мову Лукашенка про Україну.  

«Вони після першої нашої успішної непомітної операції зі звільнення громадян Білорусії не засвоїли уроку. Довелося ще раз продемонструвати вміння наших спецслужб та військових. Протягом двох годин після мого наказу Банкова непомітно для всіх перейшла під наш контроль», – сказав він.

Лукашенко нібито серйозно зазначив, що протягом двох днів вся українська державна система підпорядковувалася Мінську. Про це пишуть російські та білоруські (сатиричні) ЗМІ.

«Після того, як ми зайняли Київ, ми, повторюю ще раз, непомітно реалізували наші національні інтереси. Евакуювали далекобійників, що залишилися, повернули вкрадений цукор і уклали контракт на закупівлю 1500 одиниць наших тракторів і автобусів», – розповів він.

Лукашенко також наголосив, що після досягнення цілей операції білоруська сторона негайно повернула контроль над Києвом Зеленському. Крім цього, він доручив голові КДБ Івану Тертелю подати до державних нагород всіх, хто був задіяний у цій операції, проведення якої не зуміли виявити ні в Росії, ні в Україні.  

Петросян відпочиває. Здається, російська естрада отримала нового коміка. Його жарти навіть не коментують ніде. Інший варіант – в уяві Лукашенка насправді відбувається те, про що він каже, тому сам вірить.  

P.S. Слоа Бацьки вигадані. Хоча, може він таке і казав...

Олег Верлан

13 квітня, 2022