П’яний водій «ВАЗу» на Вінниччині намагався підкупити патрульного символічною сумою

Новини Вінниці / П’яний водій «ВАЗу» на Вінниччині намагався підкупити патрульного символічною сумою

Поблизу села с. П’ятківка на Вінниччині 19 жовтня інспектори групи реагування патрульної поліції через порушення правил дорожнього руху зупинили водія «ВАЗу». Виявилося, що чоловік керує автівкою напідпитку. Аби уникнути протоколювання, кермувальник вирішив «домовитися», але запропонував патрульним суму навіть меншу за мінімальну зарплатню (6000 грн.).

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, зупинивши машину, патрульні запідозрили, що 55-річний житель Бершадської територіальної громади знаходиться в стані алкогольного сп’яніння. Медичне освідування зафіксувало 1,76 проміле алкоголю в крові водія.

Аби не складати на нього протокол, чоловік запропонував поліцейським 5 000 гривень неправомірної вигоди. Для документування злочину інспектори викликали слідчо-оперативну групу поліції.

Слідство розпочало кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Крім того, на правопорушника інспектори склали адміністративний протокол за ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції). 

Макс Мельник

20 жовтня, 2021