П’ять років переховувався від поліції: у Вінницькій області відшукали та примусово видворили за межі України громадянина Узбекистану

Новини Вінниці / П’ять років переховувався від поліції: у Вінницькій області відшукали та примусово видворили за межі України громадянина Узбекистану

У Гайсинському районі Вінниччини до 14 листопада вдавалось переховуватись від правоохоронців 40-річному громадянину Узбекистану. Ще п’ять років тому він мав залишити Україну, однак вміло ігнорував вимоги українського законодавства. Воєнний стан змусив правоохоронців більш ретельно ставитися до пошуків.

Як вказують у поліції Вінницької області, 14 листопада в ході проведення заходів із перевірки законності перебування іноземців на території держави у Вінницькій області силовики виявили факт. Громадянин Узбекистану понад 5 років перебував на території України незаконно.

У 2017 році Управлінням державної міграційної служби України прийнято рішення про повернення іноземця в країну походження та зобов’язано його покинути території держави в 30–денний термін. Однак правопорушник проігнорував рішення та у вказаний термін не залишив територію України.

Правоохоронці встановили, що правопорушник переховувався від правоохоронних органів на території Гайсинського району де і затримали нелегала.

Вінницьким міським судом 17 листопада прийняте рішення про примусове видворення громадянина Узбекистану та заборонити йому подальший в’їзд в Україну строком на п’ять років відповідно до статті 30 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

Рішення про примусове видворення іноземця виконали співробітники міграційної поліції спільно з Управлінням державної міграційної служби України.

Макс Мельник

22 листопада, 2022