Під Бахмутом загинула парамедикиня з Вінниці Яна Рихлицька

Новини Вінниці / Під Бахмутом загинула парамедикиня з Вінниці Яна Рихлицька

Під Бахмутом загинула волонтер, військовослужбовець та бойова медикиня 93 бригади «Холодний Яр» Яна («Яра») Рихлицька. Це сталося під час евакуації поранених у п'ятницю, 3 березня. Яна рівно місяць не дожила свого 30-річчя.

Про загибель дівчини повідомляють у соціальних мережах - її друзі побратими та ті, кому вона допомагала.

Яна Рихлицька народилася 2 квітня 1993 року у Вінниці. До повномасштабного вторгнення Росії в Україну вона працювала в IT-компанії. З 24 лютого 2022 року почала активно волонтерити, а у травні пішла служити парамедиком до Збройних сил, де врятувала чимало життів.

Холодноярівці називали Яну своїм ангелом, промінчиком сонця та позитивом, а колеги – «дівчинка з кісками».

«Дівчинка з косичками. Багато хто працював на стадпунктах і зустрічав дівчинку з косичками, більше не зустрінете, її убила Росії. Бойовий медик Яна «Яра» Рихлицька та санітар загинули під час евакуації поранених під Бахмутом», - написав фотограф Сергій Нужненко.

«Не можу повірити, що тебе немає. Що ти вже не напишеш ще один пост, як завершила черговий збір, когось врятувала, щось доставила, або про те, яких чудових людей ти зустріла. Що не пожартуєш гостро, але чесно, як вмієш тільки ти. Що ми не зберемось після перемоги, щоб відсвяткувати закінчення цього пекла, що не будемо грати в настолки, кататись на вєліках та розмовляти про відмінності характеру твоїх котів. Я навіть не можу уявити, як багато болі та смерті ти бачила. Як багато ти зробила, щоб їх в нас було менше. Як не можу уявити, скільки суперздібностей ти відкрила в собі, поки інші ховались та тікали. Шкода, що серед них не було безсмертя», – написала Анастасія Бочерова.

«Ти вклалась у Перемогу, як мало хто робив. Без тебе не відбувалось би наших волонтерських див, ти найкраща була у всьому. У підсумку віддала найдорожче. Шкода лише що Перемогу не побачила. Але ти знаєш що вона буде. Ми не спинимось, саме через таких, як ти», – наголосила подруга загиблої Tanya Zenart.

Завдяки Яні вдалося врятувати не одне життя українських захисників. Поховають дівчину у Вінниці.