Під час нічної атаки сили ППО збили 21 з 49 ворожих «Шахедів»

Новини Вінниці / Під час нічної атаки сили ППО збили 21 з 49 ворожих «Шахедів»

У ніч на 31 грудня російські окупанти атакували 49 ударними БпЛА типу «Shahed». Також ворог завдав удару по місту Харків шістьма зенітними керованими ракетами С-300. Сили ППО знищили 21 «Shahed-136/131».

Про це повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ.

Запускали дрони з трьох напрямків – Курської області, миса Чауда (Крим), район Приморсько-Ахтарська.

«Більшість ударних дронів ворог спрямував по передній лінії оборони, а також по цивільних, військових та інфраструктурних об’єктах прифронтових територій, зокрема на Харківщині, Херсонщині, Миколаївщини та Запоріжжі», - йдеться у повідомленні.

Тому відносно низький показник влучання у дрони.

Підрозділи протиповітряної оборони знищили 7 БпЛА над Миколаївською й Одеською областю. Ще чотири – над Харківщиною. Працювали сили ППО у Черкаській і Хмельницькій області, а також у Білій Церкві Київської області.

В ОК «Захід» повідомили про збиття двох БпЛА у небі над Хмельничичною, а у Хмельницькій ОВА заявили про пожежу на об'єкті критичної інфраструктури.

Внаслідок влучань в Херсонській області були пошкоджені кілька приватних будинків в Тягинській громаді. В Одеській області уламки збитого БпЛА спричинили пожежу в прибережній зоні Одеського району. Вогонь оперативно ліквідовано. Інформації про постраждалих не надходило.

Проте найбільше постраждав Харків. У місто летіли як дрони, так і ракети С-300, а також «Іскандер-М».

«Є влучання у кілька житлових будинків у середмісті. Там пожежі. Руйнація дуже серйозна. Це не військовий об'єкт, це житлова забудова, офіси у центральній частині міста. Це геноцид української нації, українського народу. Напередодні Нового року росіяни хочуть залякати наше місто, але ми не злякаємось, ми непереможні і незламні», - зазначив мер Ігор Терехов.

Відомо про 26 постраждалих. У готелі Kharkiv Palace, куди влучили ракетою, травмований іноземець і журналісти.

Олег Верлан

31 грудня, 2023