Під час нічної атаки збито 19 з 20 ворожих «Шахедів»

Новини Вінниці / Під час нічної атаки збито 19 з 20 ворожих «Шахедів»

У ніч на 17 січня росіяни здійснили чергову повітряну атаку, застосовуючи ударні безпілотники та зенітні керовані ракети С-300. Більшість дронів сили ППО збили.

Як повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ, з 20 БпЛА «Shahed-136/131», випущених з Приморсько-Ахтарська, що на Кубані, знищено 19. Також ворог двома ракетами С-300 з Бєлгородської області атакував Харків.

«До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи. Протиповітряна оборона працювала у межах Запорізької, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської, Кіровоградської областей», - йдеться у повідомленні.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що троє людей зазнали травмувань через ворожу атаку. Це чоловік і дві жінки.

«Є пошкодження цивільної житлової інфраструктури. З пошкодженого будинку евакуйовано 130 цивільних осіб», - зазначив він.

За словами начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимира Тимошка, через ракетні удари на центру міста 17 людей постраждали та один чоловік загинув.

Станом на ранок 17 січня у медзакладі перебуває 13 потерпілих: 43-річна жінка - у вкрай важкому стані, вона отримала тяжке проникаюче поранення. Також у важкому стані 39-річна жінка. Інші - у середньому та легкому станах. В місті зруйновано і пошкоджено 19 будинків, в тому числі лікарня. Також потрощено 14 автівок. Загалом було евакуйовано 30 осіб.

Олег Верлан

17 січня, 2024