Під час знесення металевих стовпчиків вінничанин намагався побити комунальників та правоохоронців. Чоловікові світить термін ув’язнення

Новини Вінниці / Під час знесення металевих стовпчиків вінничанин намагався побити комунальників та правоохоронців. Чоловікові світить термін ув’язнення

Прикрий інцидент стався вдень 7 грудня у Вінниці. На вулиці Пирогова працівники житлово-експлуатаційної організації і КП «Муніципальна варта» прибирали незаконно встановлені на проїзді у двір залізні стовпчики. Один з місцевих мешканців був проти. Спочатку він намагався руками довести свою позицію комунальникам, а потім поліції. У результаті вінничанина затримали, а в його діях вбачають погрозу правоохоронцю, що передбачає кримінальну відповідальність.

Як зазначають у поліції Вінницькій області, 41-річний містянин, який хотів завадити роботі комунальників, спричинив тілесні ушкодження правоохоронцю. Порушника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. За вказаним фактом розпочато досудове розслідування.

Інцидент стався близько 13.20 біля гаражів між багатоповерхівками на вулиці Пирогова. Викликали поліцію комунальники. Група швидкого реагування з’ясувала, що конфлікт виник із жителем одного з будинків. Чоловік хотів завадити демонтажу металевих стовпчиків, які обмежують рух транспорту.

Під час урегулювання конфліктної ситуації поліцейськими, вінничанин агресивно поводився та спричинив одному із правоохоронців тілесні ушкодження.

Працівники слідчо-оперативної групи поліції Вінниці задокументували факт порушення, затримали мешканця обласного центру та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчими райуправління поліції внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та вирішується питання щодо повідомлення 41-річному затриманому про підозру й обрання запобіжного заходу.

Розслідування у справі триває.

Макс Мельник

8 грудня, 2022