Під ранок на Вінниччині чоловік увірвався до будинку сусідки та почав стріляти. Після затримання свій вчинок він пояснив давньою неприязню

Новини Вінниці / Під ранок на Вінниччині чоловік увірвався до будинку сусідки та почав стріляти. Після затримання свій вчинок він пояснив давньою неприязню

Вночі 4 січня житель села Каташин Гайсинського району з рушницею увірвався в будинок сусідів, де знаходились четверо дітей, та здійснив кілька пострілів. Пощастило, що ніхто з людей не постраждав. Із залученням бійців спецпідрозділу КОРД чоловіка незабаром затримали.

Як зазначають у відділі комунікації ГУНП у Вінницької області, до поліції надійшло повідомлення від 31-річної жительки села Каташин  про те, що близько п’ятої години ранку до її будинку через незачинені двері увірвався сусід з рушницею, кілька разів хаотично вистрілив та втік.

У цей час в будинку знаходились п’ятеро племінників заявниці, четверо з яких – неповнолітні.

На пошуки зловмисника задіяли весь особовий склад місцевої поліції, ввели в дію поліцейські операції «Грім» та «Сирена». Встановивши, що озброєний зловмисник знаходиться в цьому ж селі у нежитловому будинку, для його затримання залучили бійців спецпідрозділу КОРД. Будівлю оточили. Обійшлося без штурму. На вимогу поліцейських правопорушник вийшов з будинку та здався.

Затриманий перебував у стані сильного сп'яніння. Його мисливську рушницю правоохоронці вилучили. В подальшому свої дії 47-річний чоловік пояснив давньою неприязню до родини сусідки.

Наразі слідство готує матеріали для оголошення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК  (хуліганство). Зловмиснику загрожує до 7 років позбавлення волі.  

Макс Мельник

4 січня, 2022