Під варту взяли мера Одеси Труханова

Новини Вінниці / Під варту взяли мера Одеси Труханова

Міський голова Одеси Геннадій Труханов взятий під варту. Такий запобіжний захід обрано в межах справи щодо «заводу «Краян».

Про це 4 травня повідомили в Спеціалізованій антикорпійній прокуратурі.

Очільника міста відправили у СІЗО. За даними «Думської», Труханов може вийти на волю, якщо виплатить заставу у розмірі 13 млн грн.

Зазначимо, 25 квітня Вищий антикорупційний суд у справі «заводу Краян» обрав меру Одеси Геннадію Труханову міру запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 30 мільйонів 866 тисяч гривень.

Як повідомляють ВАКС, ЦПК, суд таким чином частково задовольнив клопотання прокурора САП, який просив арештувати Труханова із можливістю внесення застави.

Грошові кошти Труханов має внести впродовж 5 днів.

Нагадаємо, слідство у справі заволодіння коштами вважало, що мер Одеси Геннадій Труханов разом із іншими фігурантами справи вводив депутатів міськради в оману щодо процедури купівлі приміщень заводу «Краян» бюджетним коштом. У травні 2019 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура погодила змінене обвинувачення для Труханова та кількох його ймовірних спільників. Зміни стосуються суми коштів міського бюджету, якими, за версією правоохоронців, заволоділи обвинувачені. Збитки у справі Труханова зменшили зі 185 мільйонів до 92 659 282 грн.

Олег Верлан

4 травня, 2023