Підкуп слідчого: на Вінниччині підозрюваний у крадіжці став фігурантом другої справи

Новини Вінниці / Підкуп слідчого: на Вінниччині підозрюваний у крадіжці став фігурантом другої справи

На Вінниччини до суду передано обвинувальний акт стосовно 22-річного жителя Тульчинського району. Він обвинувачується у спробі підкупу слідчого, який вів його справу по крадіжці.

Як зазначають у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, молодий чоловік підозрювався у вчиненні крадіжки (ст. 185 КК України). З’явившись за викликом до районного відділення поліції для надання показань у кримінальному провадженні, він, аби уникнення покарання та кримінальної відповідальності, вирішив «відкупитися» від слідства та запропонував правоохоронцеві 500 доларів. Слідчий відмовся від хабара. Більш того, він звернувся до колег, аби ті задокументували «пропозицію».

Саме так, підозрюваний у скоєнні крадіжки став фігурантом кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі, що займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища).

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Макс Мельник

4 жовтня, 2021