«Підозра Порошенку – крик неспроможності влади»: у вінницькій «ЄС» заявили про наступ на опозицію

Новини Вінниці / «Підозра Порошенку – крик неспроможності влади»: у вінницькій «ЄС» заявили про наступ на опозицію

Кримінальне провадження проти п’ятого президента України Петра Порошенка – замовне і є криком неспроможності влади, нездатної працювати ефективно. Таку позицію висловили у Вінницькій обласній організації партії «Європейська Солідарність».

Як заявив член політради «ЄС», партійний куратор на Вінниччині Василь Зернецький, наступом на лідера опозиції влада відволікає увагу громадян від негативних результатів власної політики.

Василь Зернецький

«Сьогодні Зеленський перейшов у наступ проти лідера єдиної опозиційної партії, проти того, хто може навести лад у державі- проти Петра Порошенка! Це крик неспроможності показати результати і спроба відволікти населення від неминучих віялових відключень електроенергії і дефіциту бюджету, що вже скоро вдарить по кишенях усіх бюджетників і всій економіці!», – зазначив він.

Схожої думки дотримується і голова обласної партійної організації, керівник фракції «ЄС» у Вінницькій облраді Андрій Гижко. Він впевнений – генпрокуратура виписала Порошенкові підозру у «державній зраді» на замовлення Офісу Президента.

Андрій Гижко

«Щодо Петра Порошенка було відкрито вже 38 кримінальних проваджень, і я чудово пам’ятаю, як ми мітингували під стінами судів, вимагаючи справедливого розгляду справ. В результаті всі справи проти Порошенка були вщент розбиті доказами, що свідчить лише про одне: вони були замовними. Замовною є і ця справа про, так би мовити, державну зраду. Прикметно, що генпрокурорка Ірина Венедіктова не підписала повідомлення про підозру особисто, це зробив її заступник. Вочевидь, вона просто не хоче бути причетною до чергового юридичного фарсу. Вона не вірить у силу цієї справи», – переконаний Андрій Гижко.

Голова обласної парторганізації не розуміє, у чому полягає «держзрада» п’ятого Президента.

«Обвинувачення на адресу Порошенка дійсно виглядають безглуздо. У чому полягає його “державна зрада”? У тому, що українці у 2014-15-ому роках і не чули нічого про енергетичну кризу, бо їй вдалося зарадити? У тому, що у дуже складних умовах керівництво забезпечило енергетичну безпеку держави?

В той час я працював в обласній адміністрації і пам’ятаю, як представники енергетичного сектору говорили про ризик зупинення всього енерговиробництва. Великими зусиллями вдалося досягти, щоб українці були з електроенергією та в теплі. Тож, де тут зрада? На зраду більше схоже те, що відбувається зараз, адже влада імпортує вкрадене у нас вугілля в Росії та закуповує електроенергію у лукашенківській Білорусі», – каже А.Гижко.

Нагадаємо, 20 грудня Петру Порошенку оголосили підозру у кримінальному провадженні про державну зраду. Його підозрюють у сприянні діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР» за попередньою змовою з групою осіб. За версією слідства, за сприяння Порошенка Україна у 2014-15 роках закуповувала вугілля з території ОРДЛО.

У Центральному штабі «Європейської Солідарності» кримінальне провадження проти Порошенка назвали сфабрикованим та заявили, що воно «перетвориться на такий же фарс, як і попередні». Під час спеціального брифінгу керівник Центрального штабу «ЄС» Олександр Турчинов відзначив, що підозра Порошенку в «енергетичній» справі виглядає особливо цинічно на тому фоні, що за 2,5 роки президентства Володимира Зеленського в державі була фактично зруйнована енергетична безпека. Він підкреслив, що Україна за два останніх роки купила на 3 мільярди 100 мільйонів доларів російського вугілля, в тому числі вугілля, яке незаконно видобувається на окупованих територіях.

Додамо, що сам Петро Порошенко наразі перебуває у Польщі в рамках дипломатичного візиту. Зі слів п’ятого президента, наразі він «формує потужну коаліцію на підтримку України і протидії Росії».

«Як тільки я повернуся – ми поговоримо про державну зраду і сприяння фінансування тероризму», – заявив Порошенко, зауваживши, що підозра главі держави у держзраді – це перехід червоних ліній.

З дипломатичного турне Петро Порошенко планує повернутись на початку січня.

admin

21 грудня, 2021