Після перевірки у лікаря водій запропонував поліції «відступні»: на Вінниччині п’яний потрапив у «подвійну халепу»

Новини Вінниці / Після перевірки у лікаря водій запропонував поліції «відступні»: на Вінниччині п’яний потрапив у «подвійну халепу»

За порушення Правил дорожнього руху 15 червня у Бершаді поліцейські зупинили водія Audi. Під час спілкування правоохоронці помітили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння. Аби уникнути відповідальності після підтвердження факту сп’яніння лікарем, водій запропонував їм 10 тисяч гривень «відступних».

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 44–річного місцевого жителя поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили близько 22 години на вулиці Комарова.

Під час спілкування з водієм інспектори відразу помітили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували йому пройти освідування у медичному закладі.

Лікарі зафіксували в його організмі 1.68 проміле алкоголю.

Аби ніхто не складав протокол, чоловік запропонував поліцейським 10 000 гривень.

Інспектори попередили водія про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але він продовжував наполягати…

За пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі, відповідно до ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Крім цього, на водія поліцейські склали протокол за вчинення адміністративного правопорушення за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Отже, «подвійна халепа»…

Макс Мельник

16 червня, 2022