Після побиття вимагачів чоловік помер: на Вінниччині затримали двох рецидивістів

Новини Вінниці / Після побиття вимагачів чоловік помер: на Вінниччині затримали двох рецидивістів

Лихі 90-і повертаються?.. Двоє рецидивістів побили жертву, з якої вимагати сплатити «борг». Лише після смерті поліції стало відомо про подробиці злочину. Зловмисників розшукали.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 30 березня стало відомо про смерть 36-річного переселенця, який тимчасово проживає в Джулинській громаді. При з’ясуванні обставин смерті, слідчо-оперативна група поліції та судмедексперти встановили, що його побили. Помер чоловік від отриманих травм.

Протягом кількох годин поліцейські встановили, що до злочину причетні двоє жителів громади віком 22 та 25 років, молодший судимий за незаконне поводження зі зброєю, старший - за майнові злочини.

Ввечері, 29 березня, затримані завезли потерпілого на територію одного з місцевих підприємств. Від переселенця зловмисники побиттям вимагати 3 000 гривень неіснуючого боргу. Коли чоловікові стало зле, зловмисники відвезли потерпілого додому, де він невдовзі помер.

Правопорушники затримані в процесуальному порядку та утримуються в ізоляторі тимчасового тримання.

Їх підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) та ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

За такі злочини чоловікам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Макс Мельник

31 березня, 2023