Після спроби підкупу поліції на Вінниччині п’яний водій спробував втекти

Новини Вінниці / Після спроби підкупу поліції на Вінниччині п’яний водій спробував втекти

У Крижопільській громаді 18 червня за порушення Правил дорожнього руху правоохоронці зупинили водія Volkswagen, який, як з’ясувалось, за кермом знаходився в стані алкогольного сп’яніння. Аби поліція не складала адмінпротокол, кермувальник запропонував $150.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Вінницької області, поліцейські сектору реагування патрульної поліції близько 13.20 у селі Жабокрич на вулиці Заболотного зупинили 58–річного мешканця громади.

Під час спілкування з водієм інспектори помітили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували йому пройти освідування. Він відмовився.

Кли складався адміністративний протокол за ст. 130 (керування автомобілем у стані сп'яніння) КУпАП, водій запропонував працівникам поліції 150 доларів, аби «розійтись мирно».

Інспектори попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за подібні пропозиції, але він продовжував наполягати. Зрозумівши, що з поліцейськими не вийде домовитись, чоловік намагався втекти.

Тепер окрім адміністративної відповідальності, правопорушнику доведеться нести і кримінальну.

Слідство розпочало кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення передбачено до 4 років позбавлення волі.

Макс Мельник

20 червня, 2022