Поблизу Куп’янська виявили розстріляну автоколону з жінками та дітьми: черговий факт звірств російський окупантів

Новини Вінниці / Поблизу Куп’янська виявили розстріляну автоколону з жінками та дітьми: черговий факт звірств російський окупантів

У Куп’янському районі Харківської області у результаті розстрілу автоколони з цивільними людьми загинули 24 людини. Серед них - вагітна жінка і 13 дітей.

За попередніми даними, обстріл відбувся 25 вересня близько 9 ранку у «сірій» зоні між окупованим Сватовим Луганської області та звільненим Куп'янськом на Харківщині.

Як повідомив в.о. голови СБУ Василь Малюк, розслідується ще один воєнний злочин російських військ. Співробітники СБУ за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розслідують цей воєнний злочин за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством) КК України.

«Наприкінці вересня рашисти повністю знищили колону з семи автомобілів. Звірячий напад на цивільних осіб вчинила диверсійно-розвідувальна група окупантів – вони зі стрілецької зброї майже впритул розстріляли шість стареньких легковиків та одну вантажівку «ГАЗель». Ворог вкотре довів, що його мета – знищення всіх українців, незалежно від віку і статі. Окупанти зазнають поразок на полі бою і від безвиході відповідають на них убивством мирних громадян. Та рашисти не уникнуть покарання – ми знайдемо кожного і змуcимо відповідати за вчинені звірства», - заявив Василь Малюк.

Наразі встановлюються особи убитих росіянами громадян, триває всебічне документування та збір доказів цього злочину для Міжнародного кримінального суду.

Також СБУ робить все можливе для встановлення осіб, причетних до вбивства мирних громадян. Строків давності такі злочини не мають, винні обов’язково відповідатимуть за скоєне.

Голова Харківської ОВ Олег Синегубов уточнив, що трагедія сталась між селищами Курилівка та Піщане, що в Куп’янському районі. Серед 24 тіл загиблих було 13 дітей і вагітна жінка.

Новини Вінниці / Поблизу Куп’янська виявили розстріляну автоколону з жінками та дітьми: черговий факт звірств російський окупантів Новини Вінниці / Поблизу Куп’янська виявили розстріляну автоколону з жінками та дітьми: черговий факт звірств російський окупантів Новини Вінниці / Поблизу Куп’янська виявили розстріляну автоколону з жінками та дітьми: черговий факт звірств російський окупантів Новини Вінниці / Поблизу Куп’янська виявили розстріляну автоколону з жінками та дітьми: черговий факт звірств російський окупантів Новини Вінниці / Поблизу Куп’янська виявили розстріляну автоколону з жінками та дітьми: черговий факт звірств російський окупантів Новини Вінниці / Поблизу Куп’янська виявили розстріляну автоколону з жінками та дітьми: черговий факт звірств російський окупантів Новини Вінниці / Поблизу Куп’янська виявили розстріляну автоколону з жінками та дітьми: черговий факт звірств російський окупантів Новини Вінниці / Поблизу Куп’янська виявили розстріляну автоколону з жінками та дітьми: черговий факт звірств російський окупантів
Олег Верлан

1 жовтня, 2022