Поблизу ринку «Урожай» у Вінниці відкрили нову каплицю УПЦ МП та планується будівництво храму Всіх святих

Новини Вінниці / Поблизу ринку «Урожай» у Вінниці відкрили нову каплицю УПЦ МП та планується будівництво храму Всіх святих

У Вінниці на вулиці Матроса Кішки нещодавно відкрито новий храму-каплицю УПЦ МП на честь Святого Миколая. Проте у планах єпархії на ділянці поблизу ринку «Урожай» та школи №16 збудувати велику споруду для храму Всіх святих. Проте будівничі вже нині у боргах.

Про відкриття каплиці вказують на сайті Вінницької єпархії УПЦ Московського патріархату. Як пояснив протоієрей Сергій Корженко, поява храму у кілометровій доступності до храму Стрітення, що на Електромережі, пов’язана з тим, закладу культу мають бути у кожному мікрорайоні.

«Так виходить, що чим далі храм, тим рідше християнам вдається в нього ходити. Завжди виникають якісь складнощі з транспортом, діти не бажають рано вставати, проблеми зі здоров’ям. Тому дуже важливо, щоб православний храм був у найближчій доступності, для забезпечення можливості долучитися до регулярного богослужіння, участі в таїнствах», - зазначає священик. 

За його словами, каплицю спорудили дуже близько, тому виникли борги у розмірі 87 тисяч гривень. І священик звертається до вірян за допомогою.  

Нагадаємо, на території Вінниці у підпорядкуванні єпархії УПЦ Московського патріархату є понад 30 храмів.

Макс Мельник

15 лютого, 2022