Поблизу Шаргороду на Вінниччині Держекоінспекція знайшла стихійний кар’єр

Новини Вінниці / Поблизу Шаргороду на Вінниччині Держекоінспекція знайшла стихійний кар’єр

Після отримання оперативної інформації інспектори сектору держеконагляду (контролю) надр Державної екологічної інспекції у Вінницькій області перевірили територію поблизу села Руданське Шаргородської міської громади та виявили там усі ознаки промислової розробки. Сліди вказували, що стихійний кар’єр розроблявся тракторною техніки. Однак, ні її, ні людей на момент візиту екоінспекторів там не було. Тепер шукатиме зловмисників поліція.

Як зазначають у ДЕІ, несанкціонований кар’єр знайдено на північно-східній околиці села. В Руданському екологи виявили ознаки користування надрами для видобування корисної копалини, яка за зовнішніми ознаками схожа на вапняк та піщано-гравійну суміш.

«Площа несанкціонованого кар’єру становить орієнтовно 150-200 м2, глибина розробки від 2 до 3 метрів. За попередніми підрахунками правопорушники незаконно видобули та вивезли у невідомому напрямку не менше 500 м3 корисних копалин», - вказують у Дерекоінспекції.

Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області направлено до відділення поліції №2 Жмеринського районного відділу поліції ГУНП у Вінницькій області заяву про вчинення кримінального правопорушення за ч.1 ст.240 ККУ (Порушення встановлених правил охорони та використання надр).

Макс Мельник

17 листопада, 2021