Поблизу Староміського мосту у Вінниці планують зробити кругову розв'язку

Новини Вінниці / Поблизу Староміського мосту у Вінниці планують зробити кругову розв'язку

Перехрестя вулиць Оводова та Князів Коріатовичів, що поблизу Староміського мосту, вважається одним з найбільш перевантажених ділянок вуличної мережі Вінниці. У Генпланах міста планувалося зробити там мостову чи кругову розв’язку. Давно. Нарешті до цієї теми підійшли з площини моделювання. І виявилося, що, дійсно, можливе розвантаження…  

Перехрестя вулиць Оводова та Князів Коріатовичів, що поблизу Староміського мосту, вважається одним з найбільш перевантажених ділянок вуличної мережі Вінниці. У Генпланах міста передбачалося зробити там мостову чи кругову розв’язку. Давно. Нарешті до цієї теми підійшли з площини моделювання. І виявилося, що, дійсно, можливе розвантаження…  

Як зазначають в КП «Агенція просторового розвитку», на її замовлення компанія «Урбан Прогрес» провела моделювання реорганізації цього перехрестя з влаштуванням саморегульованої кругової розв'язки.

Автори ідеї вивчення питання переконані, що на відміну від площі Гагаріна, де круговий рух неможливо застосувати через наявність трамваю, «круг» у діаметрі 4 метри на Коріатовичів-Оводова за попередніми оцінками є оптимальним рішенням. Передбачається лише знесення МАФу.

Результати моделювання показують, що відносно дешева реконструкція перехрестя збільшить його пропускну здатність на 30% у порівнянні з існуючим світлофорним регулюванням.

«Існуюча геометрія проїзної частини дозволяє розмістити круговий острівець без капітальних втручань. Планується, що до кінця березня перехрестя буде реорганізовано в тестовому режимі», - вказується у повідомленні агенції.

Якщо тест на практиці доведе ефективність кругового руху на перехресті перед Староміським мостом, це рішення візьмуть у розробку. Тобто у міському бюджеті шукатимуть кошти на реконструкцію та облаштування «кругу».

Олег Верлан

5 березня, 2021