Поблизу Тульчина п’яний водій намагався підкупити патрульних

Новини Вінниці / Поблизу Тульчина п’яний водій намагався підкупити патрульних

У передмісті Тульчина п’яний водій автомобіля Ford Mondeo намагався підкупити патрульних, які його зупинили. Чоловік пропонував 3 тисячі гривень за те, аби розійтись «по-доброму». Інспектори не погодились і викликали слідчо-оперативну групу.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, інцидент стався 11 лютого у селі Нестерварка. Іспектори групи реагування патрульної поліції Тульчинського райвідділу поліції за Порушення правил дорожнього руху зупинили водія.

Під час спілкування з кермувальником патрульні запідозрили, що він знаходиться в стані алкогольного сп’яніння. Підозри поліцейських підтвердило медичне освідування, за висновком якого рівень алкоголю в крові водія становив 1,94 проміле. За нескладання протоколу, правопорушник запропонував поліцейським неправомірну вигоду.

Слідчим розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст.369 КК України (Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від 8500 грн або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Також на водія виписали протокол за порушення ПДР.

Транспортний засіб поміщено на арештмайданчик.

Макс Мельник

11 лютого, 2022