Поблизу Вінниці водій намагався підкупити патрульних, які знайшли у салоні зброю та наркотики

Новини Вінниці / Поблизу Вінниці водій намагався підкупити патрульних, які знайшли у салоні зброю та наркотики

У селі Агрономічне поблизу Вінниці 5 травня за порушення Правил дорожнього руху поліцейські зупинили мікроавтобус. Під час огляду транспортного засобу інспектори виявили наркотики та ніж. 33–річний водій аби уникнути відповідальності, намагався підкупити поліцейських 2 тисячами гривень.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, близько 11.00 по вулиці Мічуріна під час патрулювання території обслуговування правоохоронці групи реагування патрульної поліції зупинили автомобіль Mercedes Vito. Ним керував місцевий житель.

Під час огляду салону автівки поліцейські виявили згорток з канабісом та холодну зброю – ніж.

Аби уникнути відповідальності, 33-річний чоловік запропонував інспекторам «домовитися». Хабар у 2000 гривень він вважав прийнятною сумою… .

Поліцейські попередили водія про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але він продовжував наполягати. Тоді на місце викликали слідчо-оперативну групу для документування правопорушення.

Вилучені речі направлено на експертизу, після результатів якої буде надана остаточна правова оцінка діям правопорушника.

Попередньо за цими фактами слідство розпочало кримінальні провадження за ч. 1 ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч.2. ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За такі злочини правопорушнику загрожує до 4 років ув’язнення.

Макс Мельник

6 травня, 2022