Побили та погрожували фермеру: у Вінниці затримали групу озброєних чоловіків

Новини Вінниці / Побили та погрожували фермеру: у Вінниці затримали групу озброєних чоловіків

Силовики 18 квітня затримали озброєних чоловіків, які погрожували фізичною розправою фермеру зі Жмеринського району. Причини та обставини конфлікту, унаслідок якого «десант» на елітних позашляховиках поїхав на розборки до села, у поліції ще мають з’ясувати.

Як повідомляють у відділі комунікацій поліції Вінницької області, за допомогою звернувся 69–річний аграрій, мешканець Жмеринської територіальної громади. Він розповів про «наїзд» групою невідомих.

Четверо зловмисників приїхали на територію його фермерського господарства на елітних позашляховиках. Між ними і господарем виник конфлікт, в ході якого нападники погрожували розправою та завдали тілесних ушкодження.

Побиття та погрози «гостями» потрапили на камери відеонагляду.

Оперативники управління карного розшуку спільно зі слідчими слідчого управління обласного главку поліції, працівниками СБУ у Вінницькій області за силової підтримки бійців КОРДу встановили групу зловмисників. Ними виявились мешканці Вінниці віком від 31 до 35 років.

В ході обшуків працівники поліції вилучили автівки, а в одного з підозрюваних - вогнепальну зброю - мисливську рушницю, пістолет - та набої, які належать учасникам угрупування. Законність користування зброєю встановлюють слідчі.

Автомобілі правопорушників поміщено на арештмайданчик.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст. 296 КК України (хуліганство). Санкція статті передбачає позбавлення волі до 4 років.

Наразі поліція встановлює причини та обставини конфлікту.

Макс Мельник

19 квітня, 2022