Почався переломний момент: Буданов пояснив, чому вважає перейденим «екватор» війни

Новини Вінниці / Почався переломний момент: Буданов пояснив, чому вважає перейденим «екватор» війни

На думку начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова, у війні вже розпочався переломний момент. У середовищі російських загарбників є усвідомлення у тому, що путінська «орда» не така сильна, як запевняли, і не здатна утримувати тимчасово окуповані українські території.

Таку заяву Буданов зробив в ефірі національного телемарафону 24 серпня.

Один із головних індикаторів змін на полі бою – вибухи у Криму, яких раніше не було.

Буданов зазначив, що росіяни почали розуміти: їхня армія теж уразлива, а системи ППО не настільки вже й хороші, як вони вважали. Окупаційні війська насправді неспроможні захистити захоплені території.

«Це зовсім не друга армія світу, і навіть не четверта. І розплата прийде. Розуміння, що розплата буде, приходить до людей, коли вони особисто починають бачити та відчувати, що війна – це не десь там у якійсь частині світу, а у них. Тому переломний момент уже почався», – заявив Буданов.

Також він запевнив, що загрози Україні з боку Білорусі немає.

«Я особисто постійно всі ці місяці, а сьогодні у нас рівно півроку війни, говорю, що нічого з Білорусі не буде. І вкотре повторюю вам, що зараз особливої ​​якоїсь загрози, крім тієї, яка є завжди, а це розміщення певних систем озброєння РФ на території Білорусі інших загроз немає», - заявив Буданов.

Усі чутки про можливий напад – це інформаційно-психологічна операція впливу країни-агресора на українців.

При цьому Буданов підкреслив, що системи С-300, які зосереджені на білорусько-українському кордоні, не становлять загрози, оскільки дальність їхнього вогню - 35 кілометрів.

Олег Верлан

25 серпня, 2022